Archive

6 Дек

“ЦАР САМУИЛ” ДОБИТНИК НА ПЕХАР ЗА “ВРВНО НИВО НА РАЗВОЈ НА БАЊСКИОТ И МЕДИЦИНСКИОТ ТУРИЗАМ” ВО НОВИ САД

  “ЦАР САМУИЛ” ДОБИТНИК НА ПЕХАР ЗА “ВРВНО НИВО НА РАЗВОЈ НА БАЊСКИОТ И МЕДИЦИНСКИОТ ТУРИЗАМ” ВО НОВИ САД   Хидротермалниот медицински центар „ЦАР САМУИЛ“, бања Банско ја заокружи оваа година со бројни награди и признанија што ги освои на гала настанот „Вечер на шампиони“ што минатата недела се одржа во Нови Сад, Србија во […]

READ MORE

29 Ное

41 година ЦАР САМУИЛ – новиот лик на познатата лековита бања

  41 година ЦАР САМУИЛ – новиот лик на познатата лековита бања   Овој месец хидротермалниот медицински центар ЦАР САМУИЛ, бања Банско ја раситнува петтата декада и прославува 41 година од своето постоење. Последните неколку години овој бисер на бањскиот туризам кај нас, интензивно го менува и модернизира својот лик, со цел на своите корисници […]

READ MORE

20 Мар

ЕХОГРАФСКА ДИЈАГНОСТИКА НА МУСКУЛО-СКЕЛЕТНИОТ СИСТЕМ СО НАЈСОВРЕМЕН PHILIPS AFFINITY 30 ВО „БЕЛИОТ ЦВЕТ“

ЕХОГРАФСКА ДИЈАГНОСТИКА НА МУСКУЛО-СКЕЛЕТНИОТ СИСТЕМ СО НАЈСОВРЕМЕН PHILIPS AFFINITY 30 ВО „БЕЛИОТ ЦВЕТ“   Напредната и најсовремена апаратура достапна во ординацијата по ортопедија ПЗУ „БЕЛИОТ ЦВЕТ”, во рамки на хидротермалниот медицински центар „Цар Самуил”, значително го подобрува корисничкото искуство на нивните пациенти. Една од исклучително значајните услуги која што стручниот медицински тим во „БЕЛИОТ ЦВЕТ” им […]

READ MORE

20 Мар

ВО „ЦАР САМУИЛ“ ДОСТАПЕН НОВИОТ УРЕД INDIBA ACTIV CT9 – СВЕТСКИ ХИТ ВО ФИЗИКАЛНАТА МЕДИЦИНА

  ВО „ЦАР САМУИЛ“ ДОСТАПЕН НОВИОТ УРЕД INDIBA ACTIV CT9 – СВЕТСКИ ХИТ ВО ФИЗИКАЛНАТА МЕДИЦИНА   Во широкиот спектар на најсовремени услуги и третмани кои хидротермалниот медицински центар „Цар Самуил” им ги нуди на своите пациенти и корисници е и новиот сеопфатен уред INDIBA Activ CT9. Се работи за мултифункционален уред кој обезбедува ефективни […]

READ MORE

20 Мар

ЦАР САМУИЛ: ЗАСТАРЕНИТЕ МЕТОДИ НА ЛЕКУВАЊЕ ГИ ЗАМЕНУВАМЕ СО СОВРЕМЕН ИНДИВИДУАЛЕН ПРИСТАП

  „ЦАР САМУИЛ“: ЗАСТАРЕНИТЕ МЕТОДИ НА ЛЕКУВАЊЕ ГИ ЗАМЕНУВАМЕ СО СОВРЕМЕН ИНДИВИДУАЛЕН ПРИСТАП  Традицијата на лекување во модернизираниот хидротермален медицински центар Цар Самуил – бања Банско, се заснова на благотворните дејства на термоминералната вода кои се од есенцијално значење во процесот на физикална рехабилитација. Препознатливите методи на лечење кои ги практикуваат во Цар Самуил станаа синоним за […]

READ MORE
mk_MKМакедонски јазик