Преглед

Нашата политика за рефундирање и враќање трае 30 дена. Ако поминат 30 дена од вашето купување, не можеме да ви понудиме целосна наплата или замена.

За да се квалификувате за враќање, вашиот предмет мора да биде неискористен и во иста состојба во која сте ја примиле. Мора да биде и во оригиналното пакување.

Неколку видови стоки се ослободени од враќање.

Расиплива стока како храна, цвеќиња, весници или списанија не може да се врати. Исто така, не прифаќаме производи кои се интимни или санитарни производи, опасни материјали или запаливи течности или гасови.

Дополнителни предмети кои не се враќаат:

  1. Картички за подароци
  2. Софтверски производи што може да се преземат
  3. Некои производи за здравје и лична нега

За да го комплетираме вашето враќање, бараме потврда или доказ за купување.

Ве молиме, не испраќајте го вашето купување назад на производителот.

Постојат одредени ситуации кога се одобруваат само делумни рефундации:

  1. Книга со очигледни знаци на употреба
  2. CD, DVD, VHS касета, софтвер, видео игра, касета или винил плоча што е отворена.
  3. Секој предмет што не е во првобитната состојба, е оштетен или недостасува делови од причини што не се должат на наша грешка.
  4. Секој предмет што е вратен повеќе од 30 дена по испораката

Рефундирање

Откако вашето враќање ќе биде примено и проверено, ќе ви испратиме е-пошта за да ве известиме дека сме го примиле вратениот предмет. Исто така, ќе ве известиме за одобрувањето или одбивањето на вашето враќање.

Доколку сте одобрени, тогаш вашето рефундирање ќе биде обработено, а кредитот автоматски ќе се примени на вашата кредитна картичка или оригиналниот начин на плаќање, во рок од одредена сума на денови.

Доцни или исчезнати рефундации

Ако сè уште не сте добиле рефундирање, прво повторно проверете ја вашата банкарска сметка.

Потоа, контактирајте со компанијата со вашата кредитна картичка, можеби ќе потрае некое време пред официјално да се објави вашето рефундирање.

Следно, контактирајте со вашата банка. Често има одредено време за обработка пред да се објави рефундирањето.

Ако сте го направиле сето ова и сè уште не сте го добиле рефундирањето, ве молиме контактирајте со нас на {email address}.

Продажни артикли

Може да се рефундираат само артикли со редовни цени. Продажните артикли не може да се рефундираат.

Размени

Ние ги заменуваме предметите само ако се неисправни или оштетени. Ако треба да го замените за истата ставка, испратете ни е-пошта на {email address} и испратете ја вашата ставка на: {physical address}.

Подароци

Ако предметот бил означен како подарок кога бил купен и испратен директно до вас, ќе добиете кредит за подарок за вредноста на вашето враќање. Откако ќе се прими вратениот предмет, ќе ви биде испратен по пошта потврда за подарок.

Ако предметот не бил означен како подарок при купувањето, или на подарувачот му била испратена нарачката за да ви ја подари подоцна, ќе испратиме рефундација на подарувачот и тој ќе дознае за вашето враќање.

Испораката се враќа

За да го вратите вашиот производ, треба да го испратите вашиот производ по пошта на: {physical address}.

Вие ќе бидете одговорни за плаќање на вашите сопствени трошоци за испорака за враќање на вашиот предмет. Трошоците за испорака не се враќаат. Ако добиете рефундирање, трошоците за повратен превоз ќе бидат одбиени од вашето враќање.

Во зависност од тоа каде живеете, времето што може да потрае за да стигне до вас разменетиот производ може да варира.

Ако враќате поскапи артикли, може да размислите да користите услуга за испорака што може да се следи или да купите осигурување за испорака. Не гарантираме дека ќе ја добиеме вашата вратена ставка.

Треба помош?

Контактирајте не на {email} за прашања поврзани со рефундирање и враќање.

mk_MKМакедонски јазик